Allt du behöver för att fånga en abborre är en lina, en krok och ett bete.

Vanligtvis brukar man inkludera spön och rullar, men jag fångade min första stora abborre med en gummimask, en krok och 15 meter monofilamentlina på 8 kg. Jag slängde den bakom huvudet och kastade den i en damm. Min barndoms största abborre fastnade och jag har aldrig varit densamma sedan dess. Jag kan dock säga att sporten blev mycket enklare och effektivare när jag fick mitt första spö och min första rulle.

Låt oss dock säga att allt du behöver är ett spö, en rulle, en lina, ett konstgjort eller levande bete och en krok. Det är bäst att titta på varje enskilt objekt. Här är fyra snabba artiklar som bryter ner de fyra delar av fiskeutrustningen som behövs för att börja fiska abborre.


När du har läst dessa fyra delar vill du gå vidare till hur du förbereder dina spön och beten, och börja med hur du rullar upp linan på din rulle.

Du kanske också gillar: